17.01.2010 13:37

САЩ загрижени от арестите на християни копти в Египет

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ заявиха, че са "дълбоко загрижени" от арестите, извършени в събота на християни копти, пожелали да изразят подкрепа на други техни представители, убити и ранени в Египет по-рано този месец, припомня БГНЕС.


Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър посочва, че сред арестуваните има блогъри, активисти правозащитници и религиозни дейци. "Призоваваме правителството на Египет да спазва правата на всички, които по мирен начин изразяват политическите си възгледи и желания за универсални права и да осигурят справедлив процес срещу задържаните", изтъква Тонър. Прокурор в страната заяви по-рано, че трима мюсюлмани, обвинени в убийството на 6 египетски християни в навечерието на коптската Коледа са изправени пред извънреден съд по сигурността. Абдел Магид Махмуд заяви в изявление, че тримата мъже са обвинени в предумишлено убийство, насочено към увреждане на националните интереси. Египетските власти задържаха преди дни тримата, заподозрени в разстрела на група коптски християни пред църква в гр. Наг Хамади, намиращ се на 64 км от древния Луксор. Инцидентът стана на 7 януари, когато пред църквата "Дева Мария" бяха разстреляни шестима копти секунди след отслужването на празнична литургия по случай Рождество (което коптските християни празнуват на тази дата). Освен тях ранени бяха още шестима души, сред които и двама мюсюлмани, преминавали в този момент покрай храма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще