Свързани новини

15.01.2010 10:38

Отчаянието и несигурността са основен проблем в Хаити

Видян 1219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отчаянието и озлоблението се покачват в пострадалото от земетресение Хаити, докато разлагащи се тела задръстват улиците и няма признаци за отчаяно необходимата международна помощ за хилядите жертви, съобщава БГНЕС.


Жителите на столицата Порт-о-Пренс са изправени пред още една нощ на открито, докато продължават да се борят с отломките, за да извадят затрупаните, чиито стонове все още продължават да се чуват. Спасителните екипи съобщават, че по улиците има насилие и въоръжени хора. Липсата на сигурност е основен проблем, който пречи на раздаването на помощта, в града има и грабежи. Същевременно има спешна нужда от вода и храна, а от необходимата техника за разчистване на отломките няма следа. Докторите се борят да лекуват ранените и болните, като медицинските организации говорят за "тежки травми, рани на главата, смазани крайници". Комуникациите са влошени, а транспортът е затруднен от разрушените пътища и липсата на гориво. 8 американски екипа с общо 260 души са на място, а 30 страни са обещали или вече изпратиха помощ. Китай, Франция, Исландия, САЩ и Венецуела са сред тези, чиито екипи вече са на място. Вашингтон изпраща над 500 войници и техника. "Не само американският ангажимент към Хаити нараства, а и този на международната общност", обобщи Филип Кроули, говорител на Държавния департамент на САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв