Свързани новини

15.01.2010 08:46

Чавес затвори 619 магазина във Венецуела

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Венецуела затвори временно 619 магазини заради повишаването на цените след обезценяването на националната валута миналата седмица, информира БГНЕС.


"Много от собствениците на магазини са повишили цените си до 80%", съобщи директорът на Института за обществена отбрана Валентина Кералес. Тя подчерта, че са инспектирани около 1000 магазина, за да се гарантира, че цените им са правилни. 619 са затворени и им е наложена глоба. В понеделник, след като настъпи обезценяването на боливара, правителството затвори 70 магазина за спекулативно повишаване на цените, включително супермаркета Каракас, собственост на френско-колумбийската Exito group. В петък президентът Уго Чавес обяви, че боливарът ще се разменя за американския долар при курс 4,30:1, почти два пъти досегашната цена, ако става дума за "стоки не от първа необходимост". В неделя венецуелският лидер предупреди, че повишаването на цените ще доведе до отнемане на предприятия и призова Националната гвардия да помогне на хората да се борят срещу него. Критиците смятат, че решението на Чавес ще му позволи да увеличи държавните разходи преди изборите през септември, но ще навреди сериозно на икономиката. От идването си на власт, Чавес се бори да промени венецуелската икономика, като е обещал да създаде по-справедлива социалистическа система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв