Свързани новини

12.01.2010 13:58

Тираджии искат плащанията на таксите да не се плащат само в столицата

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера около 25 шофьори на тирове от Петричко-Санданския район излязоха при ГКПП-Кулата на мирен протест, за да поставят свои въпроси и проблеми. Превозвачите обясниха, че от 1 януари тази година е влязла нова разпоредба, според която таксите за плащане на извънгабаритни товари се плащат в София, а не както е било до сега на гишета на самия пункт, съобщава БГНЕС.


Според тях това ги затруднявало,защото било свързано с повече разходи. Шофьорите не протестират срещу самите плащания, а искат това да става на място удобно за тях. В тази връзка вчера областният управител на Благоевградска област Валери Смиленов заяви, че ще направи питане до МРРБ по проблема, за да изясни ситуацията. Той още днес замина за столицата. Шефът на мегамитница "Югозападна" Николай Шушков пък заяви, че това е решение което визира превозвачите от цялата страна, а не само тези , които влизат от Кулата или Златарево."Извънгабаритният товар винаги е бил на разрешителен режим. Вярно е, че сега се създават неудобства за плащанията, които трябва да се правят в София, но това е защото, досега много от фирмите просто са искали да заобиколят правилата, хвърляли са по няколко евро за черпене на служители от Пътни такси. Сега тази практика просто ще бъде спряна, за да се избегнат изкушенията и субективния фактор. Затова съветваме превозвачите предварително да взимат разрешителните, за да избегнат неодубствата си. Опитваме се да слагаме ред в нещата, знаем, че това няма да се хареса на всички, но това са правилата", коментира Н. Шушков. Информация е на БНР, цитирана от ИА БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в