Свързани новини

10.01.2010 17:38

ЕК наказва България заради боклука на София

Видян 1840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия потвърди, че наказва България заради нерешения проблем с отпадъците на София. От Брюксел завеждат дело срещу страната ни заради неспазване на Директивата за отпадъците, която задължава държавите-членки да създадат интегрирана и адекватна мрежа от инсталации за обезвреждане на боклуците. Отговорът на Европейската комисия е по повод парламентарния въпрос на евродепутата от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова, съобщиха от кабинета на евродепутата.


В началото на декември Йотова попита Комисията защо наказва страната, след като от Столична община уверяват, че са уведомили европейските институции за предприетите мерки по отношение на отпадъците.


Въпреки информацията и уверенията от страна на общината за предприети стъпки, нарушенията не са преустановени, се подчертава в отговора на Комисията. Като нагледен пример се посочват тоновете отпадъци под формата на бали, което противоречи на законите на Общността. Сметището в Суходол, което е с изчерпан капацитет, и липсата на други съоръжения за преработка на отпадъци, е допълнителният мотив.


Заключението на европейските експерти е, че предложените мерки са недостатъчни, а и сроковете и за тяхното изпълнение са изтекли отдавна. Затова България ще понесе съответните санкции, след решението на Съда в Люксембург.


ЕК очаква страната ни да представи необходимата инфраструктура в най-кратки срокове и да гарантира, че тя ще отговаря на изискванията на европейското законодателство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на