Свързани новини

08.01.2010 17:05

Западноевропейците песимисти за икономиката

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западноевропейците и най-вече французите са най-големите песимисти за развитието на безработицата и на икономиката, показва публикувано днес изследване, осъществено от Галъп Интернешънъл в 33 страни от всички континенти без Африка.


51% от анкетираните във всички страни очакват безработицата да се повиши спрямо 25%, които очакват намаление В Западна Европа песимистите са 68%, като най-много са във Франция: 82%. Германците с 69% и британците с 65% се намират на средното за Европа равнище. Най-малко хора очакват увеличение на безработицата в Латинска Америка (36%), в Близкия Изток (39%), Централна и Източна Европа (41%). Северноамериканците с 50% са в рамките на средното равнище, а азиатците са малко по-песимистично настроени (55%). По-малки са различията между регионите, когато хората са питани за професионалното им бъдеще. Средно 31% от анкетираните се страхуват, че може да загубят работата си. В икономическата област броят на оптимистите и на песимистите във всички страни е балансиран. 29% считат, че 2010 г. ще бъде година на "икономически трудности", 29% очакват "икономически просперитет", а 36% смятат, че ще бъде подобна на 2009 г. 42% от западноевропейците и 54% от ирландците, очакват икономически трудности спрямо едва 11%, които се надяват на просперитет. Най-големи оптимисти са латиноамериканците, от които 58% очакват да просперират. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във