Бившият международен посредник за Косово Марти Ахтисаари каза, че Сърбия ще трябва да признае независимостта на Косово, ако иска да се присъедини към Европейския съюз /ЕС/.
19.10.2008 14:23

Ахтисаари: Сърбия ще трябва да признае Косово

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият международен посредник за Косово Марти Ахтисаари каза, че Сърбия ще трябва да признае независимостта на Косово, ако иска да се присъедини към Европейския съюз /ЕС/.


"Не може да слагате пръст в окото на ЕС и в същото време да искате да се присъедините към евросъюза", подчерта Ахтисаари в интервю за британския вестник "Гардиън". Според него независимостта на Косово е неизбежна и Сърбия няма друг изход освен да приеме тази действителност. Това е първото изявление на международния посредник след като миналата седмица получи Нобеловата награда за мир. Според бившия президент на Финландия няма голямо значение фактът, че до момента независимостта на Косово е призната само от 51 държави от общо 192 страни членки на ООН. "Наистина няма никакво значение, че Паргавай примерно не е признал независимостта на Косово. В случая има значение фактът, че 65 на сто от богатите държави по света са признали Косово", каза още Марти Ахтисаари. Той е убеден, че рано или късно Сърбия ще трябва да признае независимостта на бившата южна провинция. БГНЕС припомня, че Косово обяви независимост на 17 февруари тази година. До момента независимостта на бившата сръбска провинция е призната от 51 държави, сред които и България. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.