Свързани новини

04.01.2010 08:54

Иво Санадер ще се връща в политиката

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият министър-председател на Хърватия Иво Санадер разкритикува вчера неуспеха на партията си на първия тур на президентските избори. Той обяви, че смята да се върне в политиката, информира БГНЕС.


Хърватската демократична общност постигна най-лошия си резултат в национални избори от основаването си през 1989 г., категоричен е Санадер. Той е нейн почетен председател, след като неочаквано се оттегли от политическия живот през юли 2009 г. Кандидатът на партията Андрия Хебранг остана на трето място на първия тур на изборите на 27 декември с 12,01% от гласовете и няма да участва във втория.
На пресконференция Санадер разкритикува начина, по който Хърватската демократична общност се ръководи от Ядранка Косор, която зае неговото място и като премиер. Реших от днес да поема изцяло ролята си на почетен председател на партията с всичките задължения и права на този пост, подчерта Санадер. Той добави, че обмисля също да се върне на депутатското си място в парламента след 15 януари. Пълното оттегляне от политика бе грешка и аз също отчасти съм отговорен за резултата от президентските избори, посочи известният политик.
На втория тур на 10 януари борбата ще е между социалдемократическия кандидат Иво Йосипович и кмета на Загреб Милан Бандич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп