Свързани новини

28.12.2009 11:57

М. Керемедчиев: 100 000 писма по-малко по Коледа

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С близо 100 хиляди са намалели писмата, изпратени по пощата преди Коледа, съобщи главният изпълнителен директор на „Български пощи” Милен Керемедчиев, цитиран от БГНЕС.


Той обясни спада с намаляването на изпращаните от институции и фирми поздравителни картички за коледно-новогодишните празници. Средномесечно по един милиард лева преминават през „Български пощи”. „Около 10 милиарда лева е годишният оборот. През нас минават плащания за ток, мобилна телефония, нормална телефония, получават се пенсии и осигуровки”, обясни Керемедчиев. Той съобщи, че в момента се прави преглед на договорите с някои компании, защото комисионната, получавана от „Български пощи” за извършваните услуги, е неизгодна. Главният изпълнителен директор очаква издръжката на пощите от подобни услуги да продължи като тенденция, защото типичната пощенска услуга – пощенските писма и колети постепенно залязва.
В сряда, 30 декември, 28 териториални поделения на „Български пощи” ще получат 50 бронирани джипа, които ще заменят автомобили, които са на по около 40 години и с над милион километра пробег от марките ИЖ, ЗАЗ и Вартбург. Старите автомобили ще бъдат предадени за скрап. „Сделката за джиповете, която е на стойност един милион и 200 хиляди лева, е сключена от предишното ръководство и е една от малкото, с които няма проблем”, уточни Керемедчиев. Ревизията на компанията е показала спад на приходите с близо 30 процента за 2009 г. и увеличение на разходите с 10 процента. „През следващата година ще съкратим разходите с над седем милиона лева и се надявам приходите да се увеличат с над 2 милиона”, заяви той. „Български пощи” съкращава 1000 работни места, като ще бъдат освободени хора в пенсионна възраст и ще бъдат закрити незаети бройки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец