Свързани новини

23.12.2009 12:52

Искров: С 3,5 млрд. лева банките гарантират депозитите у нас

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 3,5 милиарда лева банките гарантират депозитите на фирми и граждани у нас, ликвидността е добра – около 20%, а капиталовата адекватност – около 17%. Това заяви управителят на БНБ Иван Искров на традиционна среща с медиите днес, на която бе обявено последното събитие за годината – новата интернет страница на БНБ, предаде БГНЕС.


"Независимо от тежката икономическа и финансова ситуация банковата система ще завърши една добра година. Въпреки повишаването на просрочените кредити българската банкова система в резултат на тежките регулации, които има, изгради стабилни буфери срещу предизвикателствата", добави Искров. Не са толкова критични нивата на увеличаване на процента на необслужвани кредити, които от 2,4% ще стигнат около 6% в края на 2009 г. Българската банкова система според Искров продължава да бъде печеливша и ще завърши годината с печалба от около 700 милиона лева.
Управителят на БНБ обяви и имената на новите стипендианти на банката, които са спечелили сред конкуренция от 30 кандидати. Това са Иван Иванов, студент от Икономическия университет във Варна, който в продължение на 10 месеца ще получава по 500 лева всеки месец и Цветелина Маринова, докторант от УНСС, която ще получава по 700 лева всеки месец отново за 10 месеца. След това стипендиантите имат правото да продължат кариерата си като служители на Централната банка.
Иван Искров заяви, че е горд с новия сайта на БНБ. Той е разработван повече от една година. Три месеца е бил в тестван, а от тази вечер на адрес www.bnb.bg ще бъде на вниманието на потребителите в интернет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще