23.12.2009 12:23

Нивата на азотен диоксид в Стара Загора са повишени

Видян 3847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните 12 часа, от 20:00 часа снощи, нивата на азотен диоксид са под алармения праг, но продължават да са над средночасовата норма от 210 микрограма на кубичен метър, съобщиха от РИОСВ – Стара Загора.


Продължават неблагоприятните метеорологични условия, водещи до задържане на замърсителя в приземния въздушен слой. Към 8:00 часа тази сутрин тенденцията е за задържане на повишени нива. РИОСВ – Стара Загора препоръчва да се спазват решенията на Областния Кризисен щаб и заповедта на Областния управител. Препоръчителните предпазни мерки, които следва да се вземат от засегнатото население, са да не се напускат жилищните или работните помещения, да се затворят плътно прозорците на стаите и да се избягва физическа дейност на открито. Чувствителните групи от населението са деца, възрастни и хора с астма и хронични белодробни заболявания.
Областният управител Йордан Николов ще изпрати днес писмо до министъра на отбраната с молба да отговори на обществеността имат ли обгазяванията с азотен диоксид връзка със засилената активност на полигона Змейево. През нощта и тази сутрин стойностите на азотен диоксид продължават да са наднормени, в 9 часа са превишили и алармения праг от 400 микрограма на куб. метър, съобщи Красимир Костадинов временно изпълняващ длъжността директор на екоинспекцията. Според експерти причините за обгазяванията са специфични атмосферни условия. На заседание на кризисния щаб при областния управител са обсъдени мерки за оптимизиране на транспортния трафик и за защита здравето на гражданите при задържане на неблагоприятните метеорологични условия. Със заповед на Йордан Николов днешният ден е обявен неучебен за училищата. Затворени са и детските градини и ясли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни