Свързани новини

20.12.2009 17:21

Харчим до 100 лева за подаръци

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По Коледа и Нова година купуването на подаръци няма да ни излезе повече от 100 лева, за да зарадваме близките си. Това са заявили 71% от българите, които са участвали в изследването на глобалната мрежа People Research. Едва 5% от нас пък са готови да изхарчат хилядарка за тази цел. Въпреки вилнеещата криза хората в момента са обхванати от треска за пазаруване.
По модела на Западна Европа, САЩ и Канада у нас още в началото на декември търговците разлепиха по витрините на магазините си стикери с привлекателни оферти за дрехи, които варират от 10 до 30 лева. Това е и най-предпочитаната стока, която се подарява по празниците. Реалните намаления обаче не са 60 или 70%, а 15%, твърди People Research.
В големите МОЛ-ове най-изгодно се предлагат боти и ботуши от естествена кожа за 80 лв., като всеки пети клиент вади над стотачка за подобен подарък. Най-предпочитаният празничен дар за тийнейджър е MP3 или видео игра. Над 70% от родителите са решени да платят до 60 лева, за да дарят усмивка хлапето си. Най-пестеливи в покупките са възрастните хора над 60 г., които ще извадят до 30 лева за подарък на внучето си, твърди PR.
Клиентите с по-дебел портфейл са решили да подарят на семейството си плазмен или LCD телевизор до 1400 лв., в зависимост от марката и екстрите. Междувременно служителите от Комисията за защита на потребителите очакват дъжд от жалби за некачествени стоки по празниците, съобщи topnovini. От там са разяснили, че закупените стоки могат да се връщат и сменят без притеснение, както е в страните от ЕС. Интересното е, че за угощение по празниците всеки от нас ще даде средно по 55 лева. Българинът е склонен да се тъпче по Коледа и Нова година, обясни д-р Димитър Янев пред Фокус. По думите му най-удачното е да се пие фреш от лимон с една ампула Витамин С, защото напитката изчиства натрупаните мазнини.



Руските мъже харчат за водка, жените им за парфюми



Близо 80% от руските мъже харчат почти всичките си пари за водка и забави, а жените им предпочитали козметика, парфюми и играчки, показва анализът на сайтът ФКХ. Всеки трети е обявил, че ще изтегли кредит, за да зарадва себе си и околните. Жителите на огромната страна средно олекват с $260 по празниците.



Британците хвърлят £2,3 млрд. на вятъра



Британските граждани харчат общо £2,3 млрд. за нежелани коледни подаръци. Близо 1/3 от тези стоки се предлагат за продажба по интернет след 1 януари. Това сочат данните на World Visions. От получаваните милиони ненужни подаръци 39% събират прах, а 28% впоследствие се търгуват по мрежата, информира БТА.



Италианецът разчита на 13-та заплата



Италианецът разчитат на 13-та заплата, за да похарчи около €160 евро за коледни подаръци.
Този бонус, които той получава по традиция преди Коледа, ще отиде най-вече за изплащане на кредита му. Обща е тенденцията италианците да се отказват от ненужните дарове. Като полезни се смятат технологичните подаръци – мобилни телефони, компютри, видеоигри. В графата ''готини'' обаче попадат и пухените якета, марковите чанти, ботуши и часовници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!