Свързани новини

17.12.2009 18:40

На море за Коледа

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новогодишните оферти по родното Черноморие се радват на по-голям интерес, отколкото планинските ни дестинации. Цените на хотелите по морето за Нова година са много по-ниски от тези в Банско и Пампорово, казват хотелиери от зимните ни курорти. Сред предложенията има такива за луксозно посрещане на празника, разбира се, срещу съответната цена, както и оферти за хората с по-скромни възможности, показва проверка на БГНЕС. 
От 220 лева за три нощувки започват цените в Слънчев бряг. Повечето хотели там разполагат и със закрити басейни, които могат да се ползват и през зимата. Най-високата цена в комплекса е 893 лева за две нощувки в апартамент за семейство с две деца или за трима възрастни. За около 300 лева можете да си позволите дори три нощувки в курорта, но в двойна стая.
В Несебър също има хотел, който предлага пакетна цена за празника с три нощувки в апартамент срещу 795 лева за двама. Има и друг - за 1110 лв. Това са най-скъпите оферти, които се предлагат в момента, посочва агенцията.
В Созопол обаче предлагат много по-евтини начини да отбележите празника. Малко повече от 30 лева на ден ще излезе на човек от 8 членна компания, ако реши да наеме цяла къща в Созопол. Иначе цените там варират от 30 до 190 лева. Колкото повече нощувки платите, толкова по-евтино ще ви излезе едната.
В повечето случаи ниските цени не включват и празничната вечеря. В Черноморец обаче има предложение за 100 лв., в които са включени нощувката и празничната вечеря. В Сарафово пък можете да нощувате само срещу 15 лв., но за луксозното празнуване ще трябва да си подготвите около 95 лева за една нощ. За три дни цената е 200 лева.
Евтино, за около 15-20 лева, можете да нощувате и в Крайморие в празничната вечер. Проблемът е, че там няма много голям избор на заведения, така че по-добре е да се съберете с голяма компания и да наемете цял семеен хотел за празника.
Изненадващо ниски цени за Нова година предлагат в курорта Св. Константин и Елена. Там за три нощувки, плюс празнична вечеря ще платите 190 лева. В по-луксозен хотел за същото време ще ви поискат 430 лева. Средната цена в комплекса е 130-150 лева за две нощи.
По данни на Института по анализи и оценки в туризма с близо 20 на сто спрямо същия период на миналата година са намалели записванията на българите за коледните и новогодишни празници в чужбина. Предпочитанията са насочени към родните курорти, въпреки покачването на средната цена на нощувка - с близо три лева спрямо третото тримесечие на миналата година. „Това като цяло определя тенденция на задържане на цените при високо качество на предлаганата услуга", коментира шефът на института Румен Драганов.
Въпреки икономическата криза, българинът ще посвети на тези празници средно по три дни, за които е 60 на сто от търсенето, коментира той. Почивки от пет дни предпочитат 30% от хората и само 10% са за седем и повече дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще