13.12.2009 16:15

Всеки десети пътувал гратис в София

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки десети пътува без билет в градския транспорт в столицата, съобщи БТА, като се позова на Центъра за градска мобилност. По думите на неговия съуправител Николай Костов процентът на нередовните пътници е висок в няколко района на София.
Те са по линиите, обслужващи кварталите Западен парк, Факултета, Христо Ботев, както и Захарна фабрика.
Не липсвали и нарушители в метрото, където от направените 130 000 проверки за ноември по станциите са наложени санкции на 270 души с нередовни карти за пътуване. Общо 654 000 пътници са проверени за миналия месец в наземния транспорт, като глоби и актове са съставени на 7 000 души.
От края на февруари следващата година в станциите на столичното метро ще се влиза само срещу електронна карта или с билет, закупен от касите. Дотогава ще приключи процесът по подмяната на месечните и тримесечните карти на хартиен носител с електронни. Това означава, че влизането в метрото ще става срещу валидиране на картата на устройствата за вход, а не както е досега - срещу показването на картата на касата на станцията. Засега в далечното бъдеще остана унифицирането на електронните карти с брой пътувания за наземен транспорт и за метро, разбра 19`. Така след февруари догодина, който желае да ползва такива карти ще трябва да е с две пластики в джоба - една за метрото, а другата за трамваи и тролейбуси.  
В София ежедневно има един милион пътувания с градския транспорт, като 160 хиляди от тях са в метрото, показва статистиката на Центъра за градска мобилност.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,