Свързани новини

11.12.2009 15:59

Коледните добавки за пенсионерите ще се раздават по равно

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коледните добавки за пенсионерите трябва да се дават по равно за всички. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов преди откриването на кръгла маса на тема "Разгръщане на потенциала на временните назначения", предаде БГНЕС.


Младенов обясни, че ако има диференциация технологично средствата няма да могат да бъдат получени до края на тази година. Младенов не се ангажира с размера на коледните добавки. Той даде за пример, че ако се раздадат по 50 лв. на човек, ще са необходими около 60 млн. лв. средства. Министърът уточни, че разчетите за размера на добавката, ще се правят следващата седмица и на заседанието си МС, ще се вземе решение. Трайков допълни, че за минималната работна заплата и за осъвременяването на пенсиите ще се водят преговори след първото тримесечие на следващата година.
Българското правителство възстанови социалния диалог заяви Тотю Младенов по време на срещата посветена на временната заетост в България. Младенов уточни, че темата е включена и в националния план на правителството за антикризисните мерки. Председателите на синдикалните организации КНСБ и Подкрепа, Желязко Христов и Константин Тренчев се съгласиха с министъра за възстановения социален диалог. Темата за агенциите за временна заетост не е нова за нас, коментира Тренчев. Той обаче изрази и опасенията си, че с практиката може да се злоупотреби. „Манталитетът на българските работодатели е много различен от този на европейските им колеги“, отбеляза Тренчев. От нашите капиталисти, които са бивши социалисти, може всичко да се очаква, допълни той. Министър Младенов призова проектът за временната заетост да бъде приет и да стартира следващата пролет. Той посочи, че е необходимо да се сключи споразумение, а след това да се помисли и за промени в трудовото законодателство за въвеждане на практиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв