Свързани новини

11.12.2009 13:44

Яне Янев: Тука се е подписал един неграмотен Лъчо Иванов

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма основание за запечатване на кабинета ми, заяви депутатът от РЗС Яне Янев, предаде БГНЕС. Янев показа заповед, според която кабинетът му е бил запечатан по заповед на зам. председателя на Народното събрание Лъчезар Иванов, а не на Цецка Цачева. Яне Янев вдигна скандал на комисията, отворила и запечатала кабинета му вчера, обяснявайки, че „над него са само законите главния прокурор и избирателите. Той оспори заповедта за запечатването на кабинета с мотива: „тука се е подписал един неграмотен Лъчо Иванов”. Той обясни, че приемопредавателен протокол се прави преди кабинета да се издаде от единия на другия председател, а това условие не е спазено. „Това, което се случва е България е безпрецедентно и се случва за пръв път след 10 ноември”, посочи лидерът на РЗС. По думите му, запечаталите кабинета му са действали като „милиционери със заповед на партийни секретари”. Той опроверга думите на Димо Гяуров, отбелязвайки, че всички документи като писма отиват в кабинета му, на някои слага резолюция, а други по-несъществени ги дава на главния експерт Елеонора Николова.
Запитан за сигнала, уличаващ в конфликт на интереси 14 министри той каза: „Аз знам какво ги боли. Боли ги не само за 14-те министри, а за всичко, свързано с изпълнителната власт и сега ще напиша специално писмо до главния прокурор на Републиката, защото слава Богу, те могат да отнемат документи, но не могат да ми отнемат паметта”. Той ще изиска прокурорите с постановление да изискат документите, чиито номера той си спомня. Тези сигнали се отнасят до Ахмед Доган, Симеон Сакскобургготски и Иван Костов.
Пред журналистите Янев започна да отваря папките с документи, за да покаже колко е била прилежна комисията му. По молба на медиите той започна да търси цялата преписка със сигнала за Ахмед Доган, когато в кабинета влезе Димо Гяуров. Новият председател обясни на стария, че вече няма право да разполага с документите, които показва на медиите. Те не бяха със статут на класифицирана информация, но медиите не успяха да се запознаят с документите. Самият Гяуров смята, че преписка за Ахмед Доган не е имало в 41-то НС. Янев го обвини, че не е запознат със случая и такава преписка има. В 13 часа започва пресконференцията на председателя на РЗС, на която той обеща да разкрие които са „14-те министри”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец