Свързани новини

09.12.2009 16:46

Галин Костов остава в ареста

Видян 8381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургаският апелативен съд потвърди наложената най-тежка мярка „задържане под стража” на бившия съдия и частен съдебен изпълнител Галин Костов, обвинен за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен и собственик на фирма „Гранити” Стоян Стоянов, предаде БГНЕС.


Апелативният съд в Бургас прие представените скандални нови доказателства в подкрепа на обвинения. В съда се гледа делото за изменение на най-тежката мярка за неотклонение. На 8 декември тази година бе входиран сигнал до главния прокурор и ВСС за сериозни нарушения при водене на досъдебното производство, които граничат с престъпления. Според защитата са манипулирани свидетели от разследващите органи и прокуратурата във Варна, като са им предлагани различни договорки и облаги. В подкрепа бяха представени свидетелски показания от 2 ноември тази година. Извършени са значителни нарушения на закона от лица и органи на полицията, досъдебното производство и органите на прокуратурата във Варна. От доклад на агент на ГДБОП става ясно, че е издадено нареждане за промяна в разследването и от версията за участие на съдружниците на Стоянов е започнала проверка в посока на уличаване на Костов.


Според защитата съдружниците на фирма „Гранити” са имали интерес да получат дяловете на Стоянов, които са на стойност 20 млн. лева. Освен това, Стоянов е бил сериозно рекетиран във връзка с приятелката си Мария. Причина за промяна на разследването според защитата е търг във Варна, в който е участвал Костов и не се е отказал, въпреки че друго лице е трябвало да спечели. Пред съда Костов каза: „Не съм виновен. Няма за какво да се срамувам. Нямам мотив да се укривам. Моля да ми бъде изменена мярката за неотклонение”.
Варненският частен съдебен изпълнител и бивш съдия обжалва постоянния си арест днес. Преди дни Окръжният съд в Бургас отказа да измени наложената му вече най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви