Свързани новини

06.12.2009 18:13

Незаконно строителство край язовир Искър

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава строителството на брега на язовир Искър. Акциите на кметската администрация и строителния контрол да бутнат незаконните вили, ресторанти и сгради, остават безуспешни, съобщи бТВ.


През миналата година Държавният национален строителен контрол (ДНСК) и общината в район Панчерево предприеха кампанийни действия за премахване на незаконните постройки на язовира - резервоар на цяла София. От общо издадени 134 заповеди за събаряне на нерегламентираните постройки досега е изпълнена само една, и то доброволно.


Близо 50 от решенията са в съда, а точно толкова са прекратени, тъй като в хода на съдебното дело собствениците са се сдобили с документ, с който са узаконили собствеността си.


В последния момент в съда се свалят удостоверения на търпимост, каза шефът на РДНСК-София Ангел Стоилов, цитиран от бТВ. Изобилствали и актовете за узаконяване. Двата документа се издават в общината.


Според администрацията на район Панчарево документалният хаос, създаден през годините, пречи да се определи с точност дали една постройка е незаконна или не. Но със сигурност на брега на язовира може да се строи, твърдят от кметството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и