Свързани новини

02.12.2009 18:16

Любомир Христов е новият транспортен зам.-кмет на София

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият заместник-кмет по транспорта на София е Любомир Христов. Досега той беше изпълняващ длъжността директор на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова го определи като „екипна личност“ и човек запознат добре с ресора, който поема. Тя обясни, че е имало още няколко кандидати за поста. Решаващо обаче се е оказало мнението на транспортния министър Александър Цветков, който е направил препоръки за Христов.


„Мнението на Цветков беше важно за мен, защото той познава работата на общината и работата на г-н Христов“, обясни кметът. За избор му са допринесли още неговият „професионален опит, личната му мотивация и това, че е млад човек“. „Освен това е важно в нашия вече дамски екип е да има още един мъж, който да помага на Минко Герджиков“, каза още Фандъкова.


От своя страна Христов заяви, че през целия си трудов опит се е занимавал с проблемите на транспорта като изрази надежда, че това ще му помогне да се справи.


Тежкият трафик и паркирането са приоритетни в списъка със задачи на новия зам.-кмет. Той заяви, че възнамерява с "малки стъпки" да постигне глобалната цел – справяне с трафика в София. Първата „стъпка“ е да бъде подобрена организацията на паркиране в града включително с изграждането на паркинги. Христов обаче не декларира безрезервна подкрепа за идеята градът да бъде зониран и да се въведе платено паркиране навсякъде, включително пред блоковете в кварталите. "Паркирането в столицата трябва да е елемент от цялостна транспортна стратегия, а не да се разглежда отделно“, коментира той. Новият зам.- кмет увери, че градският транспорт е в готовност да посрещне зимата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв