02.12.2009 11:52

100 млн. лв. изхарчени неправомерно от бившето МО

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сто милиона лева са били изхарчени неправомерно от предишното ръководство на Министерство на отбраната, чрез което то е смятало да спечели предстоящите избори. Това заяви министърът на отбраната Николай Младенов, след срещата си с президента Георги Първанов, предаде БГНЕС.


Младенов изрази огромно съжаление, че в края на януари и в началото на февруари т.г. ръководството на МО със съгласието на Министерство на финансите е изтеглило авансово тази значителна част от месечния лимит за харчене за месеците май, август, септември, октомври и ноември. Парите са изхарчени за неща, които не са пряко свързани с отбраната. Финансовите власти и българското общество са били заблудени за причината за този акт. Цялата операция е извършена с ясното съзнание, че предстоят избори. Тази и следващата година ще бъдат изключително тежки за министерство на отбраната и това ще принуди ръководството да вземе сложни и дълго отлагани решения, а за период от 1 година ще трябва максимално да се ограничат разходите. Финансирането ще бъде необходимо, за да изпълним задълженията си не само към съюзниците си, но и за да осигурим собствената си сигурност, заяви министърът. Той не очаква да настъпят промени в бюджета на ведомството при гледане на Бюджет 2010 на второ четене и обяви, че информацията, с която е запознал президента, ще бъде сведена и до знанието на депутатите.
Младенов информира президента в качеството му на върховен главнокомандващ и не смята, че до този момент Първанов е знаел за тези неща. Данните са станали ясни след обстойна документална проверка. Министърът на отбраната направи уговорката, че не е юрист, но мисли, че в случая има много сериозни нарушения на законовите норми, което се проверява от специалист в момента."Все едно някой да те удари с юмрук в стомаха и да ти извади въздуха", каза Младенов. Той допълни, че разчита на президентската институция за подкрепа на мерките, които ще се предприемат за да се балансира системата. Министърът предположи, че ще се наложи да се вземат непопулярни решения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни