Свързани новини

23.11.2009 17:53

Предлагат таксиджиите с помпи да бъдат съдени

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измамата на клиент от таксиметров шофьор да се криминализира, предлага Съюзът на таксиметровите превозвачи в Бургас. Както 19` вече писа, не са малко случаите при които таксиджиите използват допълнителни устройства тип “помпи”, за да раздуват нереално цената на услугата. Жълтите капани са особено брутални през активния сезон. За кратката дестинация Слънчев бряг – Несебър през лятото, напомпените услуги достигат от 20 до 30 лв. на километър.


“Считаме, че това е ограбване.  Касае се за кражба, а щом е налице престъпление, в България има Наказателен кодекс”, заяви председателят на съюза Драгомир Добрев.


Според местните превозвачи, отговорност за подобно деяние трябва да носи както таксиметровият шофьор, така и сервизният работник, който е извършил монтажа на устройството, управителят на фирмата и собственикът на автомобила.


Според сега действащия Закон на автомобилните превози, ако бъдат хванати, таксиметровите шофьори, монтирали т.нар. помпа за надуване на сметките, получават глоба от 500 лева. При повторно нарушение санкцията скача на 3 бона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп