Свързани новини

18.11.2009 16:40

Правят цяла София „Синя зона“

Видян 4775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Улиците в София да бъдат разделени на зони и паркирането по тях да е платено, но на различни цени според това къде се намират, предложи шефът на комисията по транспорт Радослав Тошев на заседанието й вчера. Той обясни, че „това включва и кварталите, дори и Банкя". Тошев смята, че притежателите на коли трябва да плащат дори и когато ги оставят между блоковете. Аргументът му е, че не може да се ползва безплатно общинска собственост. Събраните средства ще отиват за модернизирането и поддържането на градския транспорт. За целта всички пространства за паркиране, включително и по кварталите, ще бъдат вкарани в активите на Центъра по градска мобилност.


Не трябва да остане улица извън системата за паркиране, заяви Тошев. По негова идея днес общинският съвет ще гласува възлагането на разработката.


Предвижда се също да бъдат увеличени пешеходните зони. Затова през някои части от центъра ще бъде забранено преминаването с коли.


С цел да се ограничи потокът на коли към центъра, Тошев предлага и да се увеличи в пъти цената за паркиране в "синята зона", която сега е лев на час. Очаква се да скочат и годишните стикери за паркиране в "синята зона", които сега са по 70 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще