Свързани новини

15.11.2009 18:56

Фандъкова е новият кмет на София

Видян 1733 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разходка с  дъщеря й по централната улица  Раковски, позната на старите софиянци като Ръкси. Йорданка Фандъкова избра този начин за релаксация в неделния изборен следобед след един месец кампания и стотици срещи с хората.


През това време  в нейния щаб – офис до шеста зала на НДК, се разгаряха страсти. Пикът на тревогите беше предиобед, тъй като до 10 часа до урните бяха отишли малко над 2% от софиянците с право на глас. През целия ден основният проблем беше ниската избирателна активност. Още в петък 19’ прогнозира това и заложи на участие между 20 и 30% като определи вариантите съответно като “песимистичен” и “оптимистичен”.


Резултатите от самото гласуване бяха лишени от интрига. Очакваното от социолозите разпределение на гласовете се възпроизведе.


Така родената в Самоков, но израсла в София  първа дама на ГЕРБ е избрана за първата жена – кмет на столицата. Данните са според прогнозите на социологическите агенции към редакционното приключване на броя на 19‘ в 19 часа.


Няма съществена разлика от онова, което получиха като брой гласове десницата и левицата на предишните избори в София през есента на 2007 г. Но трябва да имаме предвид, че сега резултатът е за единна кандидатура на десницата. Преди две години сегашната Синя коалиция имаше свой кандидат, какъвто се очаква да има и на редовния вот през 2011 г. по думите на единия й лидер Иван Костов.


Той поднесе  и голямата изненада в деня на вота. Експремиерът се обяви за “промяна на модела в общината”, което предизвика Бойко Борисов да го скастри, че е  трябвало да издигне свой човек за кмет.


Друг любопитен  детайл, който остана малко встрани  от внимнието е, че по предварителни  данни на социолози седем от 18-те кандидати за кмет не са получили никаква  подкрепа на изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв