Свързани новини

10.11.2009 11:09

Абас може да подаде оставка

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас може да подаде оставка, ако американските усилия за възобновяване на мирния процес с Израел се провалят, предупреди високопоставен палестински представител, цитиран от БГНЕС.


"Президентът Абас не се шегува. Той няма намерение да се вкопчи в президентския пост заради самия пост. Той иска да е президент на палестинска държава", заяви главният преговарящ от палестинска страна Саеб Еракат. "Ако президентът Абас почуства, че проектът му за създаване на палестинска държава е в опасност, и че Израел иска да разруши идеята за палестинска държава, смятам, че той няма да остане на поста си", допълни Еракат.
Миналия четвъртък Абас обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат на общите избори в Палестинската автономия, насрочени за 24 януари, заради блокирането на мирния процес, който беше замразен след офанзивата на израелската армия в Ивицата Газа през декември 2008 г. Палестинците искат пълно прекратяване на израелската колонизация в окупирания Западен бряг преди да бъдат подновени преговорите с израелците. Те, от своя страна, предлагат частично замразяване на колонизацията и искат възобновяване на преговорите без предварителни условия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби