Свързани новини

07.11.2009 11:35

М. Попова: Мястото на прокуратурата е в съдебната система

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мястото на прокуратурата категорично е в съдебната система, защото гарантира независимост, заяви министърът на правосъдието Маргарита Попова, цитирана от БГНЕС.


Ако прокуратурата е в изпълнителната власт, не може да се гарантира невмешателството, смята Попова. Според нея не може да се мисли за дълбоки конституционни реформи докато има механизъм на мониторинг от Европа. Не би трябвало да губим темпото и да получим една добра оценка по правосъдие и вътрешен ред, каза министърът. Евентуалното отпадане на наблюдението през 2010 година не означава, че България ще може да прави конституционна реформа в съдебната система. Според Попова работата в партньорство е чудесно нещо и механизмът на наблюдение е много полезен за страната. Не бих казала, че в края на 2010 г. този механизъм трябва да отпадне, смята тя. По думите й сегашната форма за избор на магистрати от Висящия съдебен съвет би могла да бъде не лоша.


Попова каза още, че главният прокурор има намерение да оповести имената на граждани, имащи контакти с Красьо от Плевен и извън съдебната система, за да се разбере за какво точно става дума. Справедливо е човек, който има дисциплинарно наказание за уронване престижа на професията на магистрата, да не може да се върне обратно в съдебната система, а да си търси ново поприще, смята Попова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей