Свързани новини

06.11.2009 11:46

НАТО иска ново споразумение с Карзай

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международната общност ще поиска ново споразумение с новото правителство на афганистанския президент Хамид Карзай, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Той предупреди, че администрацията ще трябва да докаже, че може да й се има доверие, информира БГНЕС.


Генералният секретар на Алианса каза, че инициативата на Великобритания, Франция и Германия за международна конференция за Афганистан в началото на следващата година, е очевидна стъпка в правилната посока. "Такава среща би била добра възможност за подновяване на контактите между международната общност и правителството в Кабул", заяви Расмусен. Според него НАТО трябва да остане в Афганистан колкото е необходимо, за да обезпечи собствените си интереси и да попречи на превръщането на страната в убежище на екстремистите, целящи нападения срещу Запада.
"Най-напред ние сме в Афганистан, за да подсигурим страната и да вземем мерки за нашата собствена сигурност. Ако изоставим Афганистан, отново ще позволим той да се превърне в убежище на терористите", каза Расмусен. Сега международната общност трябва да знае с кого ще преговаряме в Кабул след края на президентските избори, добави той. Генералният секретар на НАТО поздрави Карзай за победата на изборите, която беше постигната след оттеглянето от надпреварата на основния негов опонент Абдула Абдула.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева