Свързани новини

06.11.2009 09:26

К. Георгиев: МВР е функция на обществото

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намираме се в условията на криза и като добри управленци трябва да свием разходите, каза генералният секретар на МВР Калин Георгиев, цитиран от БГНЕС.


Министърът прави доста по отношение на служителите на министерството. Предстои да защитим бюджета на МВР, за да не бъде намалет. Той ще около 960 млн. лева за 2010 г., спрямо около 1 млрд. за тази, допълни Георгиев. Ше се свият капиталовите разходи, така че намалението няма да се отрази на възнаграждението на служителите.
Според генералният секретар на МВР е важно да се девоенизира съставът на министерството. Парите не са основното, което води полицаите в системата. МВР е функция на обществото - навсякъде има продажни хора, каза Георгиев по повод на заловените полицаи от 4-то РПУ, участвали като посредници за кражби на коли. Той напомни за случаите с Бяла Слатина, частния КАТ /Кардам/, корупционните схеми на граничните полицаи и други.
По отношение на така наречените спонсори, които, особено в провинцията, осигуряват например гориво за полицейските коли Георгиев каза, че ръководителите на управленията на МВР трябва да проверяват от какви фирми получават дарения. Данни за за неправомерни дарения не са пристигали нито при генералния секретар, нито при министъра на вътрешните работи. Георгиев не пожела да каже кои са служителите на МВР, които са били в телефона на Красьо-Черния, но уточни, че се работи по въпроса Той отказа да коментира и до къде е стигнала работата по отвличането на Румен Гунински-младши.
В МВР има анонимна телефонна линия за обявяване на корупция. Аз нямам приемен ден, всеки ден всеки гражданин може да влезе при мен, завърши генералният секретар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични