Свързани новини

01.11.2009 16:14

Играта на белите якички 4

Видян 3817 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В преден епизод на нашата сага за играта на белите якички споменахме бизнесмена Кристиян Маслев като основен спонсор във вестникарския бизнес на баткото и браткото от Каолин. В коментар в  блога на ТВ водещия Николай Бареков пише: “През 1999 г. изглежда, че между хората от кръговете Олимп и Капитал има известно балансиране на интересите. Спокойствието се нарушава в момента, когато е застрелян един от спонсорите на в. Капитал Кристиян Маслев. Фирмата му Натурела търгуваше със софтуер, а за Маслев все още се твърди, че имал сериозни дългове.” Въпреки че става дума за синьото управление на Костов, развитието на нещата води към червена нишка.


След убийството на Кристиян Маслев акционер в няколко фирми с вдовицата му, сина му и баща му остава о.з. полк. Трифон Трифонов. Неговото име нашумя след протестите на Ангел Марин срещу включването му в кандидат-депутатските листи на БСП, тъй като Трифонов е бил отстранен за нерегламентирани бизнес-контакти като шеф на кабинета на вицепрезидента, писа фрогнюз.


„Видни социалисти обаче - в лицето на заместник-министъра на финансите в предния кабинет и ексковчежник на партията Кирил Желев, не крият симпатиите си към полковника. Поредното любопитно  съвпадение гласи, че самият Желев е бил на ръководна длъжност в системата на Отечество 2000 холдинг”, пише списание „Тема”.


Вестник Сега коментира: „В България се краде чрез съда - затова не идват чужди инвеститори... Става въпрос за Кристиян Маслев и приватизационния фонд Отечество. Маслев бе регистрирал марката на фонда на свое име, а съдружниците му го обвиняваха, че е станал управител на общо събрание без кворум и е прехвърлил с фалшиви пълномощни техните акции на свои фирми. Всички съдебни дела срещу Маслев обаче бяха смачкани.” 24 часа пише: „Измамата с акции на бившия ПФ Отечество е узаконена в Софийския градски съд, въпреки предоставените документи от КЦКФБ и Централен депозитар АД, заяви бившият изпълнителен директор на дружеството Сотир Илиев. В момента изпълнителен директор на фонда е Кристиян Маслев, който не притежава нито една акция от дружеството”.


Кристиян Трендафилов Маслев е убит на 21 април 2000 г. през нощта с три куршума на стълбите на собствения му дом. В частния бизнес започва с регистрацията на фирма Натурела по Указ 56 още през 1991 г..


„Когато през 1996 г. започва  масовата приватизация, ръководството  на Антифашисткия съюз (в който  се обединяват активните борци) решава да създаде свой приватизационен фонд Отечество. Събрани са боновете на 5 600 души, но се оказва, че възрастните хора нямат изискуемия по закон капитал от 10 милиона стари лева (10 бона днес), за да функционира фондът. Емисари на БСП запретват ръкави да търсят бизнесмени, които да дадат парите. Един от тях е Кристиян Маслев. Като благодарност му дават поста председател на Управителния съвет на ПФ Отечество.


Злоупотребите обаче не закъсняват и той е освободен. Обвиненията срещу него са, че се готвил да си купи джип за 127 млн. стари лева (127 000 лв. днес), при положение че капиталът на дружеството по това време бил 240 млн.лева, и дори дал капаро. Името му нашумява в началото на октомври 1999 г. със скандалната кражба на 49 287 акции от деветима собственици в Отечество 2000 холдинг. Един от измамените е бившият шеф на Главно следствено управление генерал Костадин Коцалиев. След прехвърлянето на акциите на 5 ноември във Варна се провежда общо събрание, на което са заличени като членове на Надзорния  съвет генералът, Марин Клонкин и Димитричка Илиева. Чрез клона на Българска пощенска банка в Пловдив между 30.09.1999 и 19.10.1999 г. са изпратени 9 фалшиви пълномощни в Централния депозитар и са прехвърлени близо 50 000 акции. В началото на октомври 1999 г. убитата по-късно ямболска адвокатка Надежда Георгиева осъществява незаконното прехвърляне на акциите към Кристиян Маслев.


“Адвокатката Надежда Георгиева е заклана с 9 удара със сатър по тила и главата в дома си в столичния квартал Стрелбище на 26 февруари 2000 г. Маслев и Надежда Георгиева били в много близки отношения, определени от свидетел като повече от приятелски. В началото на есента на 1999 г. Надежда съобщила на дотогавашния си работодател Орлин Аврамов, чиято винарска изба обслужвала като адвокат, че има намерение да се премести в София. Причината била голяма сделка, която трябвало да придвижи. След което заминала за столицата, за да работи за Кристиян Маслев. Според изнесеното в съда Надежда Георгиева е получила за това хонорар от 100 000 нови лв. Маслев е разстрелян по-малко от 2 месеца след убийството на Надежда Георгиева”, пише списание Тема.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби