Свързани новини

30.10.2009 09:41

ЕС прие исканата от Чехия промяна в Лисабонския договор

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителите на държавите от ЕС приеха да включат поправката, поискана от Чехия, за да ратифицира Лисабонския договор, съобщават официални източници от срещата в Брюксел, цитирани от БГНЕС.


Близък до шведското председателство източник е съобщил за постигнатото съгласие по поправката в договора. Текстът, предложен от президента Вацлав Клаус, е бил приет във варианта на Швеция, която в момента е ротационен председател на ЕС, съобщава говорителят на правителството в Прага Роман Пророк. Според шведски дипломат, ръководителите на 27-те приели с аплаузи съобщението за одобрената поправка. От информацията не става ясна точната юридическа форма на постигнатия компромис. Прага искаше да получи поправка от типа на тази, постигната от Великобритания и Полша поради други съображения.
Договорът от Лисабон беше одобрен от двете камари на парламента на Чехия, но президентът Вацлав Клаус поиска допълнителни гаранции от Европейския съюз по Хартата за основните човешки права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева