Свързани новини

29.10.2009 17:15

935 881 лв. от ВИП Брадър в неизвестност

Видян 2987 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички гласувахме като луди за благородните каузи на ВИП Брадър. Продуцентите направиха невероятно шоу, с което за цяла пролет привлякоха общественото внимание върху проблеми, на които държавата не обръща внимание, а с орязания бюджет за догодина ще бъде още по-невъзможно да го прави.
Миналата неделя Цветанка Ризова апелира към премиера Бойко Борисов, макар и в криза държавата да върне ДДС на Нова телевизия, защото било за доброто на децата.
19’ веднага се обърна за справка как са похарчени парите. От Нова телевизия получихме следния отчет:



Парите, които са изразходени или се изразходват до момента са:



1. Закупуване на кувьози – 7 бр. – 5 бр. за Майчин дом, 1 бр. за Пирогов, 1 бр. за Бургаската болница. – 137 700 лв. Предстоят още неща. Има пресинформация на сайта ни. Партньор Лайънс клуб.
2. Център „Деца с проблеми в развитието” – доизграждане и закупуване на оборудване на центъра. Помощ за рехабилитация на деца с един родители или социално слаби деца – 10 деца за 6 месеца – 145 137 лв. Доизграждането на този център ще помага на 50-80 деца дневно, като за тях ще се грижат специалисти и ще имат подходящото оборудване. Има пресинформация на сайта ни.
3. Център за превенция на изоставянето на деца до 3 години в София и Пловдив – близо 145 000 лв. - създаването и функционирането на центъра, допълнителни дейности, свързани с подпомагане на родители в нужда, както и изготвяне на няколко стаи за кърмене на обществени места в рамките на следващата една година. Партньор Фондация „За нашите деца”. За повече информация по проекта можете да звъннете на Александър Миланов - 0886608657. Има пресинформация на сайта ни.
4. Борба с трафика на млади хора - Да се намали риска от трафик на хора в градовете Видин, Враца, Бургас, Варна, Благоевград, Петрич, София, Стара Загора, Кърджали, Етрополе и съседни по-малки населени места и да се насочи вниманието на рисковата група към този проблем – 145 957 лв. – обученията започнаха на 01.10 в Бургас. Партньор фондация Face2Face.



Работи се по проектите:



1. Скринингови кампании за безплатно изследване за вирусен хепатит – Провеждане на кампании за скринингови акции, безплатно изследване за вирусен хепатит сред широка общественост. Ще бъдат закупени 14 000 комплекта тестове за хепатит. Кампаниите ще бъдат разположени на национално и регионално ниво, както следва: София, Пловдив, Варна, Плевен. – 145 957 лв. Партньор сдружение Хепасист
2. Разделно събиране на боклук – закупуване и раздаване на контейнери за разделно събиране на боклук – 24 658 бр. – 12 000 бр. са със средства от ВИП Брадър, а останалите са дарение от ЕКОПАК. Контейнерите ще бъдат раздадени в 97 града. Ще има и информационна кампания. Стойност на проекта: 145 957 лв.
Партньор Екопак."



Сметката показва, че от обявените на 10 юни за окончателно събрани от ВИП Брадър 2 516 025,05 лв., досега Нова е пратила на нуждаещите се 573 794 лв.
Наши източници от индустрията на телекомите разкриха, че 40% от сумата или 1 006 450 лв. са отделени навреме за операторите и смс-посредниците. Те биха могли и да не вземат пари, ако това беше договорено предварително, както ни увериха високопоставени източници от мобилните фирми.
Все едно, като се тегли калемът излиза, че към милион са неразплатени. За екзактност можем да цитираме точната сума от 935 881 лв.
От тях по отчет неразплатените суми пет месеца по-късно са 291 914 лв. Ако извадим и тях от сметката, значи липсват 643 967 лв. Дори сумата да е с включен чаканият от държавата ДДС, тя би била 503 225 лв. Значи някой ще се черпи с доста пари.


Коментар на Нова:
19' се свърза с Нова телевизия за коментар на въпроса къде се губят близо 1 милион лева. От медията ни отговориха, че парите не се губят, а ще бъдат дадени за останалите проекти по други каузи. Кога ще стане това, не ни казаха. Тепърва предстояло тяхното разглеждане. Отчетът, който ни дадоха бил „за това, което е платено до момента и това, което предстои да бъде платено в близко бъдеще“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго