Свързани новини

28.10.2009 10:21

Втори смъртен случай на свински грип у нас

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж на около 30 години от Самоков е втората жертва на грипа А /H1N1/, известен като свински грип, в България, съобщи БГНЕС.


 


Мъжът се е самолекувал десет дни, но в неделя е потърсил лекар в поликлиниката в Самоков заради висока температура и общо неразположение, предаде Дарик. Той веднага бил закаран с реанимобил в софийска болница, където починал. Мъжът няма никаква връзка с първия починал от новия грип, който също беше от Самоков.


Директорът на болницата в Самоков д-р Красимира Ковачка допълни, че дежурният общопрактикуващ лекар е видял, че болният е в тежко състояние и го насочил към болницата. В приемния кабинет се правят всички изследвания и снимка. Мъжът веднага е бил насочен с реанимобил към Белодробната болница с оглед на това, че снимката му е била доста тежка. След това е приведен в болница „Св. Ана" в София, където е починал на другия ден. Пациентът не е търсил лекарска помощ десет дни и се е самолекувал. Информацията още не е потвърдена официално от здравното министерство.


Първият смъртен случай от новия грипен вирус А /H1N1/ също бе на 30-годишен мъж. Той почина на 30 септември в болница "Лозенец" в София, след като заради вируса получи двустранна пневмония.


В момента 98% от грипно болните са заразени с новия грип. Той не се различава по симптоми от сезонния: започва с температура над 38 градуса, болки в гърлото, главата, мускулите и силна отпадналост. Повечето смъртни случаи в света на заразени с вируса са при млади хора. Статистически по-малко хора умират от новия грипен вирус, отколкото от сезонния.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв