Свързани новини

27.10.2009 10:31

Oбама: Може и да съм кльощав, но съм жилав

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това че съм кльощав, не значи, че не съм силен, каза президентът на САЩ Барак Обама по време на кампания на демократите в Маями, Флорида, на която бяха събрани 1,5 млн. долара, съобщи БГНЕС.


Даренията бяха събрани в полза на кандидатите за Конгреса на Демократическата партия, към която се числи и Обама. На изборите през 2010 г. демократите се надяват да задържат мнозинството си в Камарата на представителите и в Сената. Колкото до изявлението на Обама, то бе продиктувано от критиките срещу него напоследък, предимно от страна на републиканците, като върхът им бе постер, на който президентът е изобразен с хитлерски мустачки.
"Нека да обясня: това че съм кльощав, не значи, че не съм жилав и издръжлив. Аз не говоря празни приказки, не бягам от трудностите, защото сега е времето да продължим да правим нещата, които трябва да бъдат направени, и които не са били правени с десетилетия", каза Обама. Първият мъж на Америка отправи тежки думи срещу републиканците, "чиято критика не помага за разрешаване на проблемите". "Напоследък се чувствам като някой, забъркал голяма каша. Като някой, който бърше пода с парцал, докато типовете, дето всъщност са забъркали кашата, му подвикват: "Не бършеш достатъчно бързо! Не бършеш правилно! Това е социалистически парцал!"
В противовес на критиките срещу него Обама изтъкна достиженията на неговата администрация, наследила тази на Буш: финансовата инжекция в размер на 787 млрд. долара, съживила американската икономика; вдигането на забраната за ползване на федерални субсидии за изследванията със стволови клетки; гарантирането на равно заплащане за мъжете и жените; криминализирането на измамите с имоти и ипотеки; въвеждането на рестриктивни правила по отношение на издаването на кредитни карти; стартирането на мащабна здравна реформа; подготвяното на изтеглянето на американските войски от Ирак и изработването на нова стратегия по отношение на Афганистан. "Ето и моето послание към вас: тепърва започваме!", обърна се в заключение Обама, както към своите симпатизанти, така и към своите критици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален