Свързани новини

26.10.2009 12:32

Близки на загинали в Босна протестираха в Хага

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тридесетина майки на жертви от войната в Босна избухнаха в гняв в съдебната зала на Международния наказателен съд за бивша Югославия след отлагането на делото срещу бившия политически лидер на босненските сърби Радован Караджич, съобщи БГНЕС.


"Сякаш бяха убити за втори път", заяви пред журналисти Мунира Шубашич, която е загубила близки при клането в Сребреница през 1995 г. "Не искаме Караджич да контролира живота ни, така че дойдох днес, за да покажа, че ние съществуваме", каза още тя. "Искаме Караджич да бъде съден", заяви от своя страна Бакира Хасечич, която многократно била изнасилвана по време на войната в Босна. "Но няма да се изненадам, ако той никога не се яви пред съда", допълни тя.
Стотина майки на жертви на клането в Сребреница организираха шествие тази сутрин пред сградата на Трибунала в Хага преди началото на делото. Участничките в шествието, членове на двадесетина босненски асоциации на жертви на войната, разпънаха плакат пред трибунала, на който пишеше: "Срам за Европа. Геноцид: 8106 убити в Сребреница през 1995 г.", и бяха изброени имената на всички жертви. "Очаквам справедливостта на възтържествува и Караджич да бъде наказан", заяви  една от протестиращите, чиито трима синове, както и съпругът и са били убити в Сребреница. "Ако съдът си върши добре работата, Караджич ще получи доживотна присъда", каза още тя. Делото срещу бившият лидер на босненските сърби за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, което започна днес в негово отсъствие, беше отложено за утре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец