Свързани новини

25.10.2009 13:08

Р. Василев: Няма положителен резултат по знаковите дела

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извършват се всички действия по откриване на нарушителя по секретния доклада от ДАНС, който е достигнал до Алексей Петров. Проверява се автентичността, начинът на изготвяне на документа, начинът на получаване и пътят по който е стигнал до него, заяви заместник градският прокурор на София Роман Василев, цитиран от БГНЕС.


Заведено е досъдебно производство по чл. 357 от НПК, уточни Василев. Сергей Станишев е депутат, така че той не може да бъде подведен под отговорност за сега, допълни той. Преди година поставих въпроса за чуждия опит по отношение на отвличанията и тогава моите думи звучаха архаично. След като има опит в Европа, няма нужда да откриваме топлата вода. Нужни са комплексни мерки, каза той. По думите му не можем да се борим с престъпността без ограничения на правата на гражданите. Според Василев има вече заявена политическата воля, която трябва да намери отражение в закона. Имаме отличен екип на прокурори, който работят срещу организираната престъпност, така че ние правим всичко което е възможно. Само промяната на парче на НПК, обаче, няма да помогне, заяви Василев.
За съжаление до момента нямаме положителен резултат по знаковите делата. Няма да имаме превантивен ефект, ако те завършат след 20 години, коментира той.
От три години работим последователно и вече имаме резултати с Топлофикация, Пътния фонд и Златко Баретата. Според прокурора определени фактори искат да се забрави за това. Прокуратурата работи много и си връща авторитетът. Политически натиск няма как да се осъществи, заради институционалния контрол. Най-вероятно някои се опитват индиректно да повлияват, но не се получава. Има морални категории извън правото, които опират до съответното лице, заяви Василен във връзка с проблемите във ВСС. По думите му случаите със заловени магистрати с подкуп свидетелстват за това, че прокуратурата работи добре заедно с оперативните служби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще