Свързани новини

23.10.2009 12:40

Франция осъдена заради разследването на смъртта на Даяна

Видян 2753 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът в Париж осъди френската държава да плати 5000 евро на египетския милиардер Мохамед Ал-Файед заради забавяне на разследването за смъртта на принцеса Даяна и на сина му Доди Ал-Файед през 1997 г. в Париж, информира БГНЕС.


Ал-Файед, който е собственик на известната лондонска верига магазини Хародс, искаше 1 милион евро. През 2002 г. той се включи в заведен иск, оспорващ заключенията на основното разследване във Франция за смъртта на принцеса Даяна и Доди Ал-Файед в Париж. Според това разследване отговорност за автомобилната катастрофа, отнела живота и на двамата, носи шофьорът Анри Пол, който карал в нетрезво състояние и с превишена скорост, за да избяга от папараците, които преследвали колата по парижките улици. Искът беше внесен от родителите на Анри Пол, които твърдят, че синът им не е алкохолик и че кръвните проби, които били изследвани, не са негови. В крайна сметка той беше отхвърлен поради липса на доказателства. Но през 2007 г. Мохамед Ал-Файед, според когото грешки на съдията по делото са забавили процедурата, заведе дело срещу френската държава заради "отказ от правосъдие". В решението на съда в Париж от сряда се казва, че наистина съдът не си е свършил добре работата, в резултат на което без правен мотив процедурата по разследването е била забавена с близо две години. Въз основа на това съдът осъжда френската държава да плати на Ал-Файед 5000 евро за нанесени морални щети, както и 3000 евро за съдебни разноски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.