Свързани новини

23.10.2009 11:09

Борисов иска доживотна присъда за отвличане

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30 години затвор ще е наказанието за извършителите на отвличания, а при причиняване на нараняване или смърт на жертвата присъдата ще бъде доживотна. Това е предложението на министър-председателя Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Извършителите на отличания трябва да бъдат оставяни да се връщат пак на улицата, категоричен е той.


Законът за отвличанията вече е готов, твърди премиерът. Той е дълъг една страница и е изготвен от юристи на МВР. По-късно днес документът ще бъде представен. Също по-късно ще бъде съобщено за разкриването на още едно убийство. Тялото на 44-годишен мъж, който се е смятал за отвлечен, е намерено във Владайската река край пътя Перник-София.
Когато през 2004 г. като главен секретар на МВР бях на посещение в Лондон, от Скотланд Ярд ми казаха: "Гответе се след убийствата да започнат отвличанията", каза премиерът. Тамошната полиция е регистрирала по 85-86 отвличания на месец. Престъпността има мода и развитие, заяви Борисов.
Няма шанс да има коледни добавки към заплати и пенсии, категоричен е премиерът. Целият свят започва с думата „криза”, а не „благоденствие”, добави Борисов. Никой европейски лидер не му е дал формула за справяне с кризата. Единственият универсален съвет на въпросите му как да се справи с кризата е бил: „Не харчете пари”.
Според премиера нито един вот на недоверие срещу кабинета му няма да мине. По повод наближаващите 100 дни на новото правителство, Борисов каза, че този период не го интересува и че не се притеснява от атаки.
Идеята акцизът на алкохола да отпадне е дошла след среща с винопроизводители, които са казали, че има много грозде тази година и премиерът е решил да остави хората да си изпекат ракията. Идеята на министъра на финансите да сложи част от фискалния резерв в търговски банки пък той обясни така: „Да приемем, че в условията на криза всяко семейство има запас от 8 000 лева, дадени от свекърите и тъщите. Понеже са още млади, големите в света се събират и казват, че понеже България не може да си управлява парите сама трябва да си ги държи на възможно най-безрисково място - в БНБ, без лихва. Дянков обаче идва и вижда, че това са загубени пари”.
Не сме отписали проектите за газопроводите, искам първо да намерим финансиране, отговори Борисов на въпрос дали правителството има намерение да се отказва от трите проекта - за газопровода „Южен поток”, АЕЦ „Белене” и петролопровода „Бургас-Александруполис”. Той заяви, че предишното правителство е подписвало договори и поемало ангажименти без да има ресурс да ги изпълни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за