Свързани новини

22.10.2009 12:45

Отложиха делото за заличаване на сдружението на Юзеирови

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес бе даден ход на гражданското дело, заведено от Сдружение "Български червен кръст" срещу регистрирането на Сдружение "Български червен полумесец" в Търговищко от скандалните братя Юзеирови, предаде Дарик радио.


Искът на БЧК е за заличаване на Сдружение "Български червен полумесец", като посочените причини са, че то използва неправомерно името и емблемата на Червения полумесец. Претенциите на БЧК са свързани и с част от дейностите, описани в устава на сдружението на Юзеирови.


Днес съдът в Търговище не взе решение по случая. Адвокатът, упълномощен да представлява Сдружение "Български червен полумесец" не бе допуснат, тъй като пълномощното му е подписано от Атанас Йорданов /представящ себе си като Али Юзеиров/, който е избран за председател при учредяването на сдружението. В момента като председател е регистриран брат му Росен Йорданов /Юзеир Юзеиров/. Сладващото заседани е насрочено за 23 декември.


БГНЕС припомня, че първият сигнал, свързан с братята Юзеирови е подаден на 10 юли, във връзка с регистрацията на сдружение "Български червен полумесец". На 12 юли прокуратурата в Търговище е изготви искова молба до Окръжен съд - Търговище за заличаване на това сдружение. Според главният прокурор Драгомир Сяров, става дума за нарушение на международни конвенции, според които всяка държава може да има само едно сдружение на Червения кръст или Червения полумесец. Втората преписка, свързана с Юзеирови, в Окръжна прокуратура е от 26 август тази година. Образувана е по справка от регионалната дирекция на ДАНС. В нея е посочено че от 2006 до 2008г. собственикът на ЕТ "Росен Йорданов" е закупил значително количество земеделски земи, за които е представял договори за получени заеми най-вече от чужбина. Наложена е данъчна ревизия на Росен Маринов Йорданов. Във връзка с проведеното учредително събрание от 26 септември в с. Славяново, на което бе създадена партия "Мюсюлман демократичен съюз", Районна прокуратура - Попово с постановление от 28 септември образува досъдебно производство срещу Росен Маринов Йорданов за това, че е организирал митинг-събрание на открито, въпреки че то е прекратено със заповед на кмета на Община Попово. Образувана е и преписка по член 166 от Наказателния кодекс в Окръжна прокуратура - Търговище във връзка със създаването и прокламиранто на партия, основаваща се на етнически или верски различия. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще