Свързани новини

20.10.2009 15:34

Кметът на Раковски готви бунт срещу Пловдив заради боклука

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бунт срещу Пловдив заради боклука готви кметът на Раковски, стана ясно вчера. Боклукът на Пловдив няма да тръгне за Шишманци, докато не се подпише договорът с нашите условия. Това заяви кметът на Раковски Иван Антонов след среща с градоначалника на Пловдив Славчо Атанасов.


Той подчерта, че може да се стигне до протести и до саботирането на Акт 16, ако Пловдив не даде 5 млн. лв. за ремонт на пътя от Раковски до Шишманци като компенсация за местоположението на екозавода, както и двойно по-ниска такса за преработка на боклука. Пловдив трябва да плати за това, че за 50 години напред ще обработва отпадъците си на наша територия, категоричен бе Антонов.


Парите за ремонта на 7-километровото шосе трябва да бъдат изплатени на два транша. Първият е от 2,5 млн. лв. и срокът е до края на тази година.


Кметът на Пловдив Славчо Атанасов бе категоричен, че в бюджета на града тези пари ги няма и ще се търси съдействие отново от държавата. В понеделник председателите на групи в пловдивския общински съвет отказаха да приемат условията на Раковски. Атанасов увери колегата си Антонов, че ще поиска среща с тях, на която ще се опита да ги накара да преразгледат позицията си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в