Свързани новини

19.10.2009 14:45

Разпитват свидетели по делото Галеви

Видян 1908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Показания по делото "Галеви" дадоха трима свидетели, които са и граждански ищци и частни обвинители. Те се представляват от адвокат Антон Сираков, който е довереник на Антонио Якимов, Лидия Павлова и Иван Павлов, предаде БГНЕС.


Антон Сираков посочи, че са използвани специални разузнавателни средства не пречи делото да се гледа открито, защото не се засяга националната сигурност. Искането заседанието да е закрито не е от страна на частните обвинители, нито от страна на свидетелите и е дошло от страна на защитата на подсъдимите, посочи Сираков. Той изрази несъгласие делото да се гледа при закрити врата, посочвайки, че все пак решението е на съда. До влизане на присъдата в сила свидетелите могат да променят показанията си всеки един момент, коментира още адвокатът. Той посочи, че не се счита герой, нито, че е единствен в Кюстендил. "Очаквам делото ако приключи бързо, да приключи с осъдителни присъди", заяви Сираков. Той допълни, че опит за сплашване на Окръжен съд - Кюстендил е провокацията със съдията Юри Маринов (бел.авт. Юри Маринов бе задържан с подкуп от 24 000 лева), защото съдиите трябва, да не закачат хората, които са от кръга на Румен Петков. Маринов беше първия от Окръжен съд - Кюстендил, който посегна на интересите на Пламен Галев и Ангел Христов.
Журналистката Лидия Павлова, която е граждански ищец и частен обвинител, коментира пред репортери, че се страхува. В същото време тя посочи, че се надява на справедливо решение на съда, който е мъдър. Думите на адвокат Антон Сираков бяха определени, като "много далеч от морала на адвокат" от Емил Велинов, адвокат на подсъдимият Пламен Галев и Ангел Христов. Защитникът обясни по време на почивката, че е поискал делото да се гледа при закрити врата заради използваните специални разузнавателни средства. Резултатите от тях ще бъдат оповестени в днешния ден, а по закон при представянето им могат да присъстват само обвиняемите и съдебният състав. Бизнесменът Пламен Миланов, който е частен обвинител и има граждански иск за 1,2 милиона лева, заяви, че все още не може да си намери адвокат. Именно по тази причина той е поискал да бъде разпитан на следващо съдебно заседание. Делото продължава с разпит на свидетели, съобщава още агенцията.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей