Свързани новини

18.10.2009 12:04

Конгресът на БСП признава за корупцията

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сред материалите на 47-мия конгрес на БСП e и декларация, в която се признава, че по време на управлението на партията са били формирани сфери на икономическо влияние чрез заемането на постове и длъжности, както в държавното управление, така и в самата БСП, съобщи БГНЕС.


Документът беше приет на Националния съвет на партията в петък. В него се признава, че тя е претърпяла най-тежкото си изборно поражение, като най-тревожното е, че и след изборите доверието към нея спада драстично. Според документа главната причина за загубата на партията е коалиционното управление и впечатлението, което то е създало у избирателите.
Дълбочината и характерът на кризата в БСП в момента са такива, че може да станат необратими, пише още в декларацията. „Организационният живот продължи да се влошава, концентрацията на партийна власт да се увеличава, а ръководството в центъра и по места да се затваря”, се казва там. Признава се и че в условия на криза БСП не е откроила ясно облика си, който да защити лявата алтернатива и да отстоява интересите на хората на труда и десетките хиляди опитващи се да развиват малък и среден бизнес. "Не гарантирахме достъпно и качествено здравеопазване, недостатъчно защитихме интересите на земеделските производители".
Според официалната позиция на БСП управляващата партия в момента се опитва да наложи своя авторитарен модел и върху държавното управление, и последователно осъществява действия за овладяване на всички лостове на властта.
Два дни преди конгреса нямаше други кандидати за лидерския пост, заяви в петък Корнелия Нинова. От юридическа гледна точка няма пречки да бъде издигнат и друг кандидат за поста на Сергей Станишев по време на самия конгрес, допълни тя. По-рано Румен Овчаров обяви по Дарик радио, че няма намерение да предложи нов лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби