Свързани новини

16.10.2009 15:39

Кюрдската работническа партия изпраща "мирни групи" за преговори в Турция

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бунтовническата Кюрдска работническа партия (ПКК) ще изпрати "мирни групи" в Турция, в опит да покаже желанието си за приключване на 25-годишния конфликт без насилие, предаде АФП.


Подобна инициатива се провали през 1999 г., когато две групи бунтовници на ПКК, които пристигнаха от Ирак и Европа, бяха арестувани и след това вкарани в затвора, тъй като Анкара възприема ПКК за терористична организация. След предложение на арестувания кюрдски лидер Абдула Юджелан, ПКК се реши да изпрати две "мирни групи" от Северен Ирак, където организацията има разположени бази, и една от Европа, посочва командването на бунтовниците в съобщение. Целта е да се подпомогне "развитието на мирния демократичен процес в Турция.... и подготовката на психологическата атмосфера за истински мир". В съобщението не се уточнява кога ще пристигнат двете групи. Анкара се подготвя за нови реформи, които да разширят правата на кюрдската общност и се опитва да подкопае подкрепата за ПКК, която започна въоръжена кампания в югоизточните части на страната след 1984 г. Правителството обаче отказва диалог с бунтовниците и обеща да използва военни действия срещу тях. Инфорамцията е на агенция БГНЕС.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог