Свързани новини

12.10.2009 10:04

Борисов: Няма да се вдига акцизът на алкохола

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Станишев да си мълчи поне, при всички тези злоупотреби, заяви премиерът Бойко Борисов след работна среща на кабинета по проблемите на Бюджет 2010, предаде БГНЕС. Борисов призова в Народното събрание да бъдат поканени и министрите, които не са депутати сега.


Идеята на дебата е настоящите и бивши министри да говорят по финансовото състояние и проблемите във всяко едно от министерствата. След срещата на кабинета бяха съобщени липси в бюджетите на всяко министерствата за около 300 млн. лв. Премиерът Борисов обясни, че акцизът ще се вдигне само за цигарите. За алкохола и горивата няма да има покачване на акциза, подчерта Борисов, като акцентира върху българската традиция за домашна ракия и вино. Министърът на финансите Симеон Дянков каза, че това е много труден бюджет като е разчетен за сега на 63.518 млрд. лева БВП. Това означава, че и приходната част ще бъде намалена с с 6,5 млрд. лв., конкретизира се министърът. Бюджет 2009 г. беше направен с изключително нереална рамка. За първите 6 месеца докато разходите са се увеличавали с 25%, приходите са намалели с 11%. Това е довело до дефицита за тази година във всички министерства, агенции, категоричен е Симеон Дянков. При цялото това наследство ние вървим към балансиран бюджет. Имаме стабилна фискална политика, убеден е финансовият министър.В Министерство на труда и социалната политика има 7.4 млн. лв злоупотреби със средствата за инвалиди. Похарчени са 87% от бюджета и МТСП е с 97 млн. лв дефицит. Дефицитът в бюджета на МТСП ще е 385 млн. лв. за 2010, прогнозира Тотю Младенов Министърът на образованието науката и младежта Йорданка Фандъкова обясни, че правителството възприема образованието като инвестиция, затова запазва субсидиите си за училищата, университетите и БАН. Според нея обаче продължават неефективното влагане на средства в наука. Румяна Желева описа също лошата ситуация във външно министерство, което е обвързано с договори по представителствата ни в чужбина, които не са ползвани дори с подобно предназначение. Освен това се прекратяват привилегиите в Дипломатическия клуб , където са се харчили средства за сметна на държавата 150 .393 млн.лв. за лечебни процедури на Гергана Паси, Филип Боков, Борислав Дионисиев, Ивайло Калфин и цял списък от 36 човека в клуба, уточни Желева. А в това време не са плащани наемите в дипломатически представителства. Утре Борисов заминава на посещение в Париж и каза, че ще трябва да обяснява на Френския президент как трябва да забрави как са го лъгали по време на правителството Станишев. Междувременно бившият премиер предложи дебата между министрите да е телевизионен, сопълва още БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а