Свързани новини

11.10.2009 11:48

Атанасов: ВСС е безкрайно компрометиран

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние сформирахме комисия във ВСС по случая, за който информира съдия Иван Колев за нерегламентирани отношение за кандидати на ВСС с Красимир Георгиев, каза представляващата съвета Анелия Мингова пред БНР, цитира агенция БГНЕС.


Въпросният Крсьо с ланците е посредник и трябва да се търсят хората, на които той е посредничил, каза по телефона ген. Атанас Атанасов от ДСБ. ВСС издъни работата, за да не може да се стигне до истината. Показателно е, че въпросният Красьо е от Плевен и г-жа Мингова е от Плевен. Има и други хора, които кадруват в съдебната власт от Плевен. Аз съм песимист, че ще излезе нещо от това разследване, подчерта Атанасов. Хората, които са замесени са високо в съдебната власт и те ще покрият всичко. Първата информация беше съобщена от член на ВСС, Иван Колев, напомни Атанасов. Аз се заинтересувах и се оказа, че почти цялата съдебна власт го познава. Той ходи навсякъде от името на НДСВ, ДПС и БСП. Той шета и тези, които са заложили на него са спечелили, посочи Атанасов. И сега да съставят комисия, с която да проверяват самите себе си няма да се стигне до никъде. Трябва радикална промяна в съдебната система, за което ни критикуват и от Брюксел. Това, че главният прокурор е съобщил пред ВСС само връзките на Красимир Георгиев с магистратите, а не с политиците, но и е премълчана връзката му с политиците, уточни Атанасов. Главният прокурор трябва да предостави тази информация на правната комисия. Считам, че този ВСС е безкрайно компрометирам, посочи ген. Атанас Атанасов. Според Мингова констатациите на Атанас са обективни. Тя се позаинтересувала кое това лице Красимир Георгиев и то е участвало вероятно и в политическата и кампания като кандидат депутат от НДСВ при предишните избори. Но не го познавам, каза Мингова. Тя е категорична, че случаят трябва да бъде разнищен. Само наказателното производство може да установи от къде са му средствата. Тази комисия на ВСС може само да допълни наказателното производство и да видим тези, които са имали достъп до това лице дали са имали неправомерни контакти. Тогава ще има дисциплинарни или морални наказания. Трябва да съдействаме за решаването на този проблем, който дискредитира и институцията и магистратите като цяло, подчерта Мингова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв