Свързани новини

08.10.2009 14:26

Борисов: Няма да позволим армията да отслабне

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма да позволим Българската армия да отслабне, въпреки големия бюджетен дефицит, оставен от предишното правителство", каза премиерът Бойко Борисов по време на демонстрационно учение на полигона „Ново село" край Сливен, съобщи БГНЕС.


Той заяви, че България на всяка цена ще поддържа в същото състояние контингентите си в Афганистан, Ирак, Косово, Босна и Херцеговина. „Трябва да плащаме 9 милиона за белгийските фрегати, а в бюджета имаме 1 000 лв. и предишното правителство всичко е изпукало", допълни премиерът.
Той каза още, че благодарение на американските военни, тренировките за българските военнослужещи на полигона излизат безплатно. Борисов цитира командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Картър Хам, че това е най-доброто учение, което е наблюдавал и че професионализмът на българските и американските войници е голям. Борисов увери, че страната ни ще продължи сътрудничеството и потвърди, че интерес към съвместни тренировки са заявили Сърбия и Украйна.
Бойко Борисов и висши американски и български военни наблюдаваха операция по унищожаване на противник на полигона „Ново село". В нея участваха хеликоптери „Блек Хоук", бронетранспортьори „Страйкър", български бронирани машини и пеши части.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се