Свързани новини

08.10.2009 11:37

ДПС и БСП са против парламентарна комисия за контрол над СРС-та

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четин Казак от ПГ на ДПС възбуди остра дискусия в пленарна зала, обявявайки се срещу закриването на Националното бюро за контрол на СРС и създаването на подкомисия в парламента, която да поеме функциите му, според промени в закона за СРС-та, които депутатите разглеждат днес на първо четене, предаде БГНЕС.


„Това е акт на политическа репресия спрямо орган, който е избран и който е съставен от изтъкнати юристи, това е опит за налагане на политически контрол върху системата на СРС“, заяви Казак. Според него, ако се приемат поправките в закона, от ДПС ще разгледат възможности за сезиране на Конституционния съд. Един от вносителите на законопроекта Павел Димитров от ПГ на ГЕРБ му отговори, че думите му са чиста проба популизъм, че приказките за политически терор са неуместни. „Притеснени сте, че в следващите 5 години няма да упражнявате контрол над СРС-та, обърна се той към депутата Четин Казак и му напомни, кой спечели последните парламентарни избори. Димитров поясни, че новосъздадената комисия ще следи процедурата, няма да се меси по никакъв начин в работата на съда, а от ГЕРБ ще предложат, неин председател да не е от ПГ на ГЕРБ.
В дебата се намеси и лидерът на ДСБ Иван Костов, председател на ПК за контрол на ДАНС. „Голяма част от исканията за използването на СРС-та се установи, че са правени немотивирано. Въпросът е, кой контролира процедурата“, запита той риторично от парламентарната трибуна. Неговият отговор бе, че трябва да се контролира законосъобразността на действията на органите, свързани с използването на СРС-та по закон, включително и представителите на съдебната система. От ПГ на Коалиция за България също са против промените в законопроекта, заяви Мая Манолова от парламентарната трибуна на НС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния