Свързани новини

07.10.2009 13:05

Шафнерът на влака-убиец е употребил алкохол

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По искане на прокурора по делото за пожара с 9 жертви във влака София-Кардам Валери Мирчев, днес съдът прие съдебно-медицинската експертиза, съобщи БГНЕС.


Според експертизата шафнерът на кушет-вагона Георги Георгиев е консумирал известно количество алкохол, но е бил в състояние да изпълнява адекватно служебните си задължения. Заключението е на доц. д-р Петко Лисаев, ръководител катедра "Съдебна медицина". По думите на Лисаев шафнерът е бил в субклинична фаза и практически не е бил повлиян от алкохола.
Георгиев е един от тримата обвиняеми по делото заедно с началник-влака и заместник-директора по експлоатация на спални и кушет-вагоните на БДЖ. Съдът прие и съдебно-медицинската експертиза за идентификацията на 9-те трупа.
Първият свидетел - бащата на загиналия Даниел Вичев - Васил Вичев, заяви, че няколко дни след трагедията е започнал частно разследване, заради което разговарял с мнозина пътници от злополучния влак. Някои от тях, които пътували в кушет-вагона му казали, че в целия вагон не е имало нито един работещ пожарогасител. Друг свидетел от същия вагон му съобщил, че в шесто купе е замирисало на бакелит още в при тръгването на влака от София. Освен това Васил Вичев заяви, че сигнал за пожара в полицията в Червен бряг е подал пътник от влака, а не длъжностно лице от персонала. Бащата на загиналия Даниел Вичев обвини служителите на БДЖ, че в злополучната нощ са тръгнали не на работа, а на излет, като са си взели ракия и мезе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби