Свързани новини

02.10.2009 09:07

Болниците в САЩ ще се препълнят заради новия грип

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

15 американски щата може да останат без болнични легла, а в 12 други 75% от леглата ще бъдат заети от болни от свински грип, ако 35% от гражданите на САЩ се заразят с вируса в следващите седмици, показва оповестен днес доклад, цитиран от БГНЕС.


Проучването, основаващо се на компютърен модел, разработен от Американския център за контрол и превенция на болестите, показва натиска, на който ще бъдат подложени болниците и здравните заведения при втората вълна болни от грипа. Според доклада броят на приетите в болница хора ще варира от 168 025 в Калифорния до 2 485 в Уайоминг и много щати ще се изправят пред недостиг от легла. Той казва още, че държавните и местните здравни заведения се опитват да създадат системи за раздаване на ваксина срещу новия грипен вирус, когато тя се появи на пазара този месец, но остават предизвикателства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец