01.10.2009 16:33

59% от софиянци са тормозени от прекомерен шум

Видян 2020 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 59% от софиянци са изложени денонощно на шум над допустимите стойности. Това съобщи Бистра Гюрова - експерт в дирекция “Околна среда“ на Столичната община.


Най-голямо е нивото на шум, създавано от автомобилния транспорт. Около 6000 коли на час средно в денонощието минават по бул. "Цариградско шосе", сочат данните от преброяването на трафика, извършено за съставянето на картата на шума в Столичната община. Към този поток трябва да се прибавят и средно 200 товарни автомобила на час, които също минават по булеварда. Нивото на шума е над 80 децибела.


Според данните от преброяването на трафика вторият по натовареност булевард е "България", където на час минават над 4000 коли и 120 товарни автомобила. Над 3700 превозни средства на час минават и по бул. "В. Левски", по 3 4000 - на бул. "Ген. Д. Николаев", а над 3200 - по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов".  С трафик от близо 3000 коли на час са и булевардите в центъра на града "П. Евтимий", "Ситняково" и "Кн. Мария Луиза". До 2500 автомобила на час достига трафикът на "Ботевградско шосе", "Н. Вапцаров", "Сливница", "Ал. Малинов", "Княз А. Дондуков" и "Рожен“. Според резултатите от направените изследвания всички обществени сгради в столицата са изложени на шум над граничните стойности във вечерните часове. Сред мерките, които могат да се предприемат за решаване на проблема, са подмяна на асфалтовата настилка и изграждането на шумопреграждащи диги с озеленяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще