Свързани новини

30.09.2009 08:54

Италия издига Марио Драги за ръководител на ЕЦБ

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италия издигна кандидатурата на Марио Драги за председател на Европейската централна банка (ЕЦБ) след изтичането на мандата на Жан-Клод Трише през октомври 2011 г., като по този начин подготви почвата за битка с могъщия член на ЕС Германия, предаде БГНЕС.


Италианският външен министър Франко Фратини заяви по местна италианска телевизия, че страната му би била "почетена", ако управителят на централната банка Драги бъде избран за ръководител на институцията, с което поднови дебата за наследника на Трише. Голямата роля на Драги по време на световната криза като ръководител на Борда за финансова стабилност, който направлява инициативите в областта на регулацията на държавите от Г20 означава, че той често е споменаван като потенциален наследник на Трише. Много вероятно е обаче той да се противопостави на члена на Управителния съвет на банковата институция от Германия Аксел Вебер. "Вебер е силна кандидатура, но ротацията на председателството може и би следвало да означава, че е ред на Италия", изтъкна Фратини.
По-късно в изявление ръководителят на италианската дипломация призна, че формално не е издигал кандидатурата на Драги, добавяйки, че "правилата и процедурите за назначаването на следващия ръководител на Европейската централна банка ще бъдат оповестени след една година". Марио Драги, който е заемал ръководни позиции в Световната банка, италианското министерство на финансите и в инвестиционната банка "Голдмън Сакс", получи нов тласък на международната си кариера с избора си в Борда за финансова стабилност през 2006 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат