Свързани новини

27.09.2009 11:58

Али Юзеиров: Ако не ни регистрират в България, ще търсим подкрепа в Европа

Видян 2264 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не се стремим към управление, а искаме да бъдем представени. Ние се стремим да бъдем идентично показани, заяви Али Юзеиров председателя на учредената вчера в с. Славяново партия "Мюсюлман демократичен съюз” пред БНР.



И християни ще могат да са членове на новата партия. Партията не е етническа и верска. Искаме да обединим общността, каза той. Паметникът в селото е за всички, които дадоха живота си за тези земи, не само за незнайния турски войн, заяви Юзеиров. Роми, турци и помаци с най-близките до нас хора, които подкрепят партията, след това ще дойдат и българите, каза той.
Единственото, което ни свързва с ДПС е познанство, заяви той и отрече връзка с Движението за права и свободи. В една демокрация, която че твърдим че съществува в България, всеки може да избере това, което му се струва близко и свое, каза той. Вчера на площада в Славяново се събраха 576 души. Мюсюлманите в Славяново са 1/3 от населението. Правим партията в нашето родно село, защото хората ни познават, каза той. Мачка ни държавната система и Конституцията. Ние сме малцинство, което трябва да бъде представено по някакъв начин в България. До сега имаме събрани 2800 подписа от нужните 5000 за регистриране на партия. Посещаваме градовете, където ни канят. Не познават симпатизант на ДПС, който да се е записал за наша партия, каза той. Не виждам как ще ескалира напрежение, при положение че го няма. Ние сме мулти- национална държава. Ако не ни регистрират в България, ще търсим правата си в Европа, закани се Юзеиров.
БГНЕС припомня, че на 26 септември в село Славяново учредиха мюсюлманската партия "Мюсюлман демократичен съюз" с председател е Али Юзеиров. Той и брат му Юзеир са създатели на скандалната организация Български червен полумесец. Те заявиха, че ще участват на предстоящите местни и на президентските избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв